Cleantech Nature draagt zijn steentje bij aan schoon drinkwater

drinkwater, NKD Life Movement Program

Schoon drinkwater voor elk kind

Helaas hebben in onze wereld niet alle kinderen toegang tot schoon drinken water. Gebrek aan toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen in de derde wereld landen is een belangrijke oorzaak  van het overlijden van kinderen in deze landen. Diarree blijft de tweede belangrijkste oorzaak van bijna een op de vijf kindersterfte – ongeveer 1,5 miljoen per jaar. Ook zijn er meer doden onder jonge kinderen dan aids, malaria en mazelen samen. Het is een tragische statistiek dat elke 20 seconden een kind sterft aan water gerelateerd ziekten. Elke dag sterven 24.000 kinderen onder de vijf jaar. We zijn van mening dat dit onaanvaardbaar is.

Onze klanten helpen om het probleem van schoon drinkwater de wereld uit te helpen

Dus hebben we een zelfvoorzienend project opgezet, waardoor al onze klanten betrokken kunnen raken bij het bestrijden van deze crisis. Voor elke liter die een consument geniet van schoon, veilig, heerlijk smakend water met een van onze producten, bieden wij en NKD,  hetzelfde voor een kind of gezin, die schoon drinkwater nodig hebben.

De NKD Life Movement Beweging

We coördineren met lokale liefdadigheidsinstellingen om gemakkelijk toegankelijke waterfiltratie op te zetten. Dit doen we op punten in ontwikkelingslanden, waar we levens kunnen redden en lijden kunnen voorkomen. We proberen kansarme gemeenschappen zelfvoorzienend te krijgen. Momenteel werken we in Kenia samen met de Nederlandse stichtingen “Tenda Pamoja” en “Stichting Wenzi”, die 40 secundair lopen scholen, ten zuiden van Mombasa leiden. Naast het onderwijs, hebben de meeste scholen ook zorg voor het opvangen van regenwater. Er is namelijk geen gemeentelijke watervoorziening in deze kleine plattelandsgemeenschappen. Op twee scholen (Mwamtsefu en Mwereni) Heeft NKD geregeld, dat er een waterfiltratiesysteem is geïnstalleerd om het water zuiveren.

Tijdens en net na het regenseizoen is het systeem aangesloten op smalle vijvers. Wanneer deze vijvers droog zijn, wordt het systeem verplaatst naar de “kiosk” en aangesloten op de opslagtanks. Op die manier zorgen we voor schoon drinkwater tijdens het droge seizoen. Ze voorzien alle schoolklassen elke ochtend van schoon water. De mensen van het dorp kunnen het schone water kopen bij de kiosk. Met dit inkomen kunnen ze het systeem onderhouden en sparen voor vervangende filters en onderdelen. Beide geïnstalleerde systemen zijn geschonken door NKD Life door de bijdragen uit de verkoop van NKD producten. Ze worden onderhouden door de organisatie, die de ondersteunde school runt door de twee Nederlandse stichtingen, die deze plekken regelmatig bezoeken.

Kijk voor meer informatie over Cleantech Nature ook eens op ons Facebook account.