duurzame waterfles, mooie waterfles

Duurzame waterfles

In deze blog geven we diverse tips als je van plan bent om een duurzame waterfles te kopen. Dit is hard nodig om overal ter wereld de grote plastic berg te verminderen. Een beter milieu begint tenslotte bij jezelf. Daarnaast is water ook nog eens gewoon gezond. Dat noemen we een win-win situatie.

Inhoud waterfles

Waterflessen zijn er in verschillende groottes. Elke grootte heeft zowel voordelen als nadelen. Wil je bijvoorbeeld een drinkfles voor het dagelijkse gebruik. Dan kan je er een aanschaffen van een halve – tot en met een liter. Op die manier ben je niet constant bezig met het bijvullen van de fles. Deze flessen zijn daarbij ook nog eens qua gewicht prettig om te dragen. Een waterfles van een kleiner formaat kan je misschien gemakkelijker meenemen. Er past echter wel een stuk minder water in. Kleine drinkflessen zijn juist wel weer handig, als je de mogelijkheid hebt om de waterfles een paar keer bij te vullen. Dit soort drinkflessen zijn gemaakt voor sportmensen.

Een grote mooie duurzame waterfles

Een grote waterfles is super handig als je jouw water niet zo makkelijk kunt aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan een kampeer weekend of andere outdoor activiteiten zoals een trektocht of een survival. Je zou ook een NKD Pod+ kunnen overwegen. Dat is een waterfles met filter. Zo kun je overal van niet schoon drinkwater, helder schoon drinkwater maken. Het nadeel van een grote waterfles is natuurlijk, dat je jezelf met meer gewicht belast. Drinkflessen heb je in verschillende vormen. Ze kunnen bijvoorbeeld breed en kort zijn, echter een waterfles die smal en lang is, bestaat ook. Een smalle waterfles past goed in een rugzak. In een brede drinkfles kan je juist weer ijsblokjes en smaakmakers eraan toevoegen.

Dop

De meeste waterflessen hebben als standaard dop een schroef dop. Deze schroefdop draai je van je drinkfles. Vervolgens drink je van de tuit. Schroefdoppen sluiten goed af en er is daardoor weinig kans op lekken.

Een ander type dop is de zogeheten sport dop. Deze heeft een tuitje aan de bovenkant. Dit tuitje trek je omhoog met je handen en of tanden. Het voordeel van dit soort doppen is, dat je tijdens het bewegen je water kunt drinken zonder het te knoeien. De kans op lekken is echter wel wat groter, aangezien je ze niet 100% kunt afsluiten. Let daarom op, dat er een geen water weg spoelt als je de waterfles op zijn zij legt.

Waterflessen met een rietje zijn de derde optie. Vaak kan het rietje met een druk knopje omhoog gebracht worden. Op die manier kan je makkelijk water drinken. Dit soort doppen sluiten weer heel goed af, maar er is wel kans op lekken. Deze doppen worden niet volledig afgesloten, maar omgebogen.

duurzame waterfles, waterfles met filter

Materialen drinkfles

Een waterfles of drinkfles zou uit glas, roestvrij staal of plastic kunnen bestaan. Glas beïnvloedt de smaak van het water niet. Glas kan je wel breken en is tevens zwaar. Houd je van koude dranken dan is een waterfles van glas voor jou de beste optie.

Waterflessen van RVS isoleren uitstekend. Daardoor blijven koude dranken langer koel en warme dranken blijven weer langer heet. Een waterfles van RVS is misschien wel wat zwaarder.

Verder is een plastic drinkfles licht van gewicht en relatief goedkoop. Helaas blijft de inhoud niet erg lang koud. Warme dranken is geen optie, want dan is de kans groot, dat het plastic beschadigt.

Als laatste heb je ook nog aluminium waterflessen Dit soort flessen isoleren niet. Ze zijn daardoor alleen handig voor koudere drankjes. De kans op beschadiging is groot en een deuk zit zo in de fles. De aluminium drinkfles weegt wel weer weinig.

Bij warme dranken kan je het beste kiezen voor een RVS drinkfles. Dit soort drinkfles bevat namelijk geen BPA (goed voor de gezondheid) en heeft ook nog eens een bijzonder goede isolerende werking, zodat je drankje lang warm blijft.

Onderhoud drinkflessen

Veel waterflessen of drinkflessen kunnen in de vaatwasser. Alleen niet elke drinkfles kan dat. Kijk heel goed op het label van jouw waterfles. Plastic flessen doe je überhaupt niet in de vaatwasser. Dat is niet goed voor de gezondheid. De vaatwasser kan er ook nog eens voor zorgen, dat je waterfles niet meer goed werkt en bijvoorbeeld gaat lekken en minder goed gaat isoleren.

Maak de duurzame waterfles na gebruik steeds goed schoon. Door water uit de fles te drinken wissel je namelijk bacteriën uit met de waterfles. Gaat je drinkfles ruiken, doe er dan een mengsel van water met een beetje azijn in en spoel de fles goed na. Doe vervolgens het zelfde maar dan met water en citroen. Schenk ook aandacht aan de dop. Daar zitten vaak de meeste bacteriën op.

Duurzame waterfles goed voor het milieu?

Het gebruik van plastic is al jaren een groot probleem, waar de laatste jaren steeds meer aandacht voor komt. Er worden nog steeds een miljoen flessen per minuut gemaakt. 9% wordt nog maar gerecycled. Daarnaast heeft plastic meer dan 400 jaar nodig om te vergaan als het in de zee terecht komt. Door uit een drinkfles te drinken, draag je dus bij aan het verminderen van de grote plastic berg en de plastic soep in de zee. Door een duurzame waterfles met filter van CleanTech Nature te gebruiken, ga je ook nog eens verantwoord om met water. Een mooie duurzame drinkfles heeft een positief effect op jouw gezondheid. Gemiddeld moet je 1.5 liter water drinken. Met een drinkfles kan je dat makkelijk monitoren.

Andere blog posts

Meer info

Clean Tech Nature

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Name *