Drinkwater waterfilters goed voor het millieu

drinkwater waterfilters, NKD Pod Rood, waterfles met filter

Waterfilters voor schoon drinkwater

Waterflessen met waterfilters voor overal schoon drinkwater verdienen veel aandacht. Schoon drinkwater is een basis voorwaarde voor leven op onze aarde. Daarnaast bespaar je door de aanschaf van een drinkwaterfles, die je kan hergebruiken, ontzettend veel plastic weggooi flesjes.

Hoe werkt een waterfilter drinkfles?

Overal schoon drinkwater klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het kan toch echt werkelijkheid zijn. We leggen je precies uit hoe een waterfles met drinkfilter precies werkt.

De kern van de waterfilter fles

Het belangrijkste onderdeel van de waterfilter fles is natuurlijk het filtratie systeem. Dit filtersysteem maakt het water schoon bij het opdrinken van het water of als je de waterfles bijvult. Meerdere kenmerken of factoren spelen echter een rol in het filtratie proces.

Actieve kool

Veel waterflessen met filter gebruiken een koolstof filter. De belangrijkste en het bekendste bestandsdeel heet actieve kool. Met actieve kool is het heel gemakkelijk om onzuiverheden uit het water te halen. Check de bodem op zwarte vlekken om te controleren of jouw waterfles een koolstoffilter heeft.

Waterfiltering bij de NKD Pod

Het filteren van het water gaat bij de NKD Pos net even anders. In deze door NASA ontwikkelde waterfilters filters houden ´positief geladen microvezels van aluminiumoxide´ de aller kleinste verontreinigingen tegen. De meeste verontreinigingen hebben een negatieve lading. Het filter maakt ook nog eens een hogere stroomsnelheid mogelijk.

Vervangen van waterfilters

Waterfilters moeten regelmatig worden vervangen, zelfs als je de zwarte vlekken nog kunt zien. Goede filtratie staat vast door een proces, dat men oxygenatie van de actieve kool noemt. Het principe is simpel! De actieve kool wordt in een gecheckte oven gemodificeerd en vervolgens afgebroken om extra poreus te worden. Als dit is gedaan heeft de actieve kool een verhoogde verhouding van de oppervlakte in totaal per volume eenheid. Dit maakt het makkelijker om het filtratieproces verder door te voeren.

Het adsorptie proces

Adsorptie is het aller belangrijkste proces, dat in een waterfles met filter plaatsvindt. Door adsorptie hechten atomen, ionen en moleculen aan een bepaald oppervlak. Dit zorgt ervoor, dat het een stuk gemakkelijker is om schadelijke componenten die zich in het water bevinden te verwijderen, door zich er eenvoudig aan te verbinden. Dit kan, omdat de actieve kool nu een groter aantal bindingsplaatsen heeft. Dit soort filtersystemen zijn zeer effectief omdat het de meeste bindingsplaatsen heeft van alle chemische elementen, en dat zijn er 4. Water filtratie is met dit systeem een eenvoudig uit te voeren taak.

Filtratie

De filtratie van water gebeurt op het moment, dat de actieve kool alles absorbeert, wat niet in het water behoort te zitten. Na een bepaald aantal keer is er geen ruimte meer om bacteriën en virussen op te slaan. Het is daarom van groot belang om het filter van de gefilterde waterfles regelmatig te vervangen.

De op en neerwaartse beweging bij een waterfles met filter

Nu we weten hoe een waterfilter flesje precies werkt, zetten we even kort de voordelen nog eens op een rij. Dagelijks gebruik geeft u waar u ook bent schoon en drinkbaar water. Bij outdoor sporten of kamperen heb je dus drinkbaar water bij de hand, omdat je bijvoorbeeld water uit een beek kunt schoon filteren in jouw drinkfles. Minstens zo belangrijk is, dat het gebruik van plastic flessen sterk afneemt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Name *