Waterfilters voor een gezonde toekomst

Bedrijf zet door NASA-verbeterde waterfilters in waterflessen voor consumenten

 
Piush Soni dacht niet veel aan schoon drinkwater totdat het moeilijk te vinden was.

Als edelsteenkundige, die lange perioden in de Afrikaanse jungle doorbracht, realiseerde hij zich, dat hij niet de enige was, die zich zorgen maakte over zijn volgende slok water. “In deze landen waren er wekelijks kinderen die stierven, die dronken uit plassen, rivieren en meren. Pas daar realiseer je je hoe waardevol water eigenlijk is!”

NASA

Een plek waar drinkwater nog schaarser is, is echter de ruimte. Terwijl Soni manieren onderzocht om water in de bush te zuiveren, ontdekte hij al snel een technologie die was ontwikkeld met hulp van NASA. Astronauten van schoon drinkwater voorzien is al sinds de begindagen van de ruimtevaartorganisatie een uitdaging. Dit heeft menigeen ertoe aangezet om in verschillende technologieën te investeren.

Waterfilter

Een daarvan is een filtermateriaal genaamd NanoCeram, geoptimaliseerd en getest door Argonide Corporation met behulp van twee Small Business Innovation Research-contracten van NASA’s Johnson Space Center in Houston in de vroege jaren 2000. De technologie is sindsdien door verschillende bedrijven in vele producten verwerkt.

Tegenwoordig heeft het Finse bedrijf Ahlstrom-Munksjö een exclusieve licentie van Argonide en verkoopt het materiaal onder de merknaam Disruptor.

Waterfiltering

In deze filters vangen positief geladen microvezels van aluminiumoxide de kleinste verontreinigingen op, waarvan de meeste een negatieve lading hebben. Daarnaast maken ze een hoge stroomsnelheid mogelijk.

Waterfles met disruptur filter

Soni richtte in 2016 NKD LIFE Ltd. op in Engeland en schakelde een bevriende ingenieur in om een fles te ontwerpen met een Disruptor-filter. De belangrijkste voorwaarde was, dat het mogelijk moest zijn om water onderweg te zuiveren. Binnen twee jaar hadden ze de Pod+ waterfles. Deze waterfilter fles zuivert water, conditioneert om de smaak te verbeteren en ionen en antioxidanten toe te voegen.

NKD Pod

Sinds de release heeft NKD LIFE meer dan 1,5 miljoen Pod+ units verkocht en kantoren gevestigd op vier continenten, waaronder één in West Palm Beach, Florida.

Waterfilters Outdoor

In Europa en Noord-Amerika zijn de flessen populair bij gezondheidsbewuste consumenten en reizigers naar gebieden waar geen drinkwater is, en als bedrijfsgeschenken aan werknemers. In grote delen van Azië en Afrika, waar kraanwater niet veilig is om te drinken, heeft het bedrijf klanten in alle lagen van de bevolking. 

Waterfilters

Mede dankzij het filtermedium dat NASA twee decennia geleden hielp financieren, is de Pod+ minder duur dan andere opties, terwijl hij nog steeds 99,97% van de verontreinigingen verwijdert en een hoge stroomsnelheid mogelijk maakt.

Humanitaire organisaties

Buiten de consumentenmarkt wilde Soni de uitvinding ook verkopen aan humanitaire organisaties voor distributie in ontwikkelingslanden. Het voldeed echter nog niet aan de specificaties van al die non-profitorganisaties voor goedkope, grote filtratie die het smerigste water zou kunnen zuiveren. “We hebben dat als een uitdaging opgevat”, zegt hij.

Waterfilters outdoor

Hij richtte een tweede bedrijf op, iThrive Labs Ltd. Dit bedrijf was bedoeld om een systeem te ontwikkelen, dat grote hoeveelheden water uit elk meer of elke rivier zou kunnen zuiveren. Het systeem zal naast de Disruptor-filters een andere op NASA gebaseerde technologie bevatten, het Aquaspace – filtermedium . Het heet Lifepod en het is gepland voor distributie in 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Name *