Voor en nadelen waterflessen met filter

NKD Pod Wit, Waterflessen met filter, waterfilterfles, drinkfles met waterfilter

De voor- en nadelen van waterflessen met filter

 

Prijzen

Je hoeft geen fles water meer te kopen als je buiten gaat sporten of naar de sportschool wilt gaan. Met een relatief gezien kleine investering kan je in een drinkfles met waterfilter gewoon kraanwater drinken tijdens het sporten. Op een gegeven moment bespaart u geld, omdat u geen waterflessen meer hoeft te kopen.  

Drinkfles met waterfilter goed voor het milieu

Het is gunstig voor het milieu om een waterfles met filter aan te schaffen. Een waterfles uit de winkel of uit de sportkantine gebruikt u 1 keer en dan gooit u de fles weg. Door een waterfles met filter te kopen, kunt u deze keer op keer hergebruiken. Alleen het filter moet eens in de zoveel tijd vervangen worden.

Gemak

Stel je voor, je bent op reis, maar je kunt nergens een winkel vinden om water te kopen. Met warm weer droog je al snel uit en krijg je hoofdpijn. Met een waterfles met filter kan je uit bijna elke waterbron zoals bijvoorbeeld beekjes, meren en rivieren water halen, als je een waterfles met filter hebt. Met een NKD Pod heb je eigenlijk altijd  water om te drinken bij je, waar je ook heen mocht gaan. 

Alternatief voor de klassieke filtermethoden

Water filteren op de klassieke manier kan met desinfectietabletten, ultraviolet licht, harde pompfilters en koken. Deze methodes nemen de nodige tijd in beslag en zijn niet zo betrouwbaar als een waterfles met filter.

De nadelen van een drinkfles met waterfilter

Rietjes

Je zal door een rietje moeten drinken. Dit komt, omdat het rietje aan het filter vastzit en niet aan de gehele waterfles. Het zorgt er vaak wel voor, dat het drinken wat langzamer gaat. Als je echt dorst hebt en grote slokken wilt drinken geniet je er misschien iets minder van. 

Materiaal

De meeste waterfilter drinkflessen zijn gefabriceerd van BPA vrij plastic. Soms zijn ze ook wel eens gemaakt van roestvrij staal. Dit heeft als gevolg, dat dit soort drinkflessen wat zwaarder zijn. 

Hoeveelheid water
 

Bij langere wandelingen of tochten bent u misschien niet tevreden over hoeveel water u kunt meenemen. Het maximum is meestal 2 liter. Is er geen waterbron in de buurt, dan is misschien met 2 flessen van huis gaan een mogelijkheid.

Zuiverheid

Het water uit een waterfilterfles is net zo zuiver en vaak nog zuiverder dan het water in flessenwater. Het is helaas niet net zo zuiver als omgekeerde osmosewater. Maar zeker bij outdoor sporten/wandelen of kamperen is een drinkfles met filter onmisbaar in uw bagage.

Dingen die u moet overwegen bij het kopen van een gefilterde waterfles

Doelwit

Waterfilters in drinkflessen kunnen drie schadelijke dingen verwijderen/filteren en dat zijn chemische verbindingen, bacteriën, virussen en parasieten. Een chemische verbinding kan zowel organisch als anorganisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan arseen, koper, fluoride en chloor. Deze stoffen kunnen op een kunstmatige wijze in het water terechtkomen. Koper kan via leidingen  bijvoorbeeld in het leidingwater komen.

Zaken zoals virussen en parasieten komen geregeld voor in elk type water wat we drinken, van flessenwater tot leidingwater. De meest gevaarlijke vind je in verschillende waterbronnen zoals rivieren en beken. Voordat u een waterfles met filter koopt, moet u weten waar u deze voor gaat gebruiken. Is het alleen leidingwater? Dan is een waterfilter, die zich met chemische verbindingen bezig houdt misschien genoeg.

Wilt u de hele wereld over reizen en daarbij veel wandelen, dan moet u een waterfles met filter uitkiezen, die virussen, parasieten en bacteriën uit het water filtert. 

Type waterfilter

Veel waterflessen zijn uitgerust met een waterfilter van koolstof. Er zijn echter ook drinkflessen met een UV filter. Een UV filter is prijziger en het moet ook op baterijen werken. Een UV filter is minder in staat om chemische stoffen uit het water te verwijderen. Met een UV filter kunt u wel veel beter virussen verwijderen en water steriliseren.

Er zijn ook waterflessen op de markt waarin een koolstoffilter en een UV filter gecombineerd worden.

Kwaliteit van het materiaal

De materialen van de waterfles moeten van een uitstekende kwaliteit zijn. De meeste drinkflessen worden dan ook van BPA vrije kuststof gemaakt. Uw drinkfles moet natuurlijk niet breken of buigen na een paar keer gebruiken. Als u een waterfles aanschaft met een garantie, heeft u gemakkelijker de kans om ontbrekende of gebroken onderdelen te vervangen. 

Benodigheden bij reizen – de waterfles met filter

Is het slim om een waterfilter mee te nemen op reis? Ja dat is zeker slim! Je weet tenslotte nooit zeker of er schoon drinkwater is op de plekken waar je naar toe toe wilt gaan. Een mooi alternatief voor gebotteld water is het gebruik maken van een waterfilterfles. Als je zelfs door de wildernis wilt reizen, dan kan je niet zonder water op pad. Wil je licht gepakt  op reis, dan neem je geen gebotteld water mee. Je zal dus een andere manier moeten vinden om water te zuiveren in de wildernis, de woestijn of een berggebied.

Waterfilter drinkfles

Heb je een waterfles met filter bij je, dan kan je er zeker van zijn, dat je bij elke waterbron die je tegenkomt veilig water kunt drinken wat schoon en fris is. In rivieren, beekjes en meren zitten vaak de nodige bacteriën en virussen. Deze kunnen er voor zorgen, dat u heel snel naar een ziekenhuis moet. Het advies is daarom om altijd een waterfilter fles mee te nemen. Voor noodgevallen kunt u ook nog eens hoogwaardige water- zuiveringstabletten meenemen.

Veel gestelde vragen


Kan je het gefilterde water opslaan?

Het is inderdaad mogelijk om gefilterd water op te slaan. Zet de container niet in het volle zonlicht en verbruik het water niet na 24 uur.

Kan een waterfilterfles in de vaatwasmachine? 

Bijna alle drinkflessen, die er zijn, zijn helemaal vaatwasmachinebestendig. Wel wordt vaak aangeraden om de drinkfles in het bovenste rek in de vaatwasser te zetten. Op die wijze voorkom je schade.

Kan een drinkfles met waterfilter in de koelkast of vriezer? 

Een waterfilter fles kan je gewoon in de koelkast zetten. maar u moet hem niet in de vriezer zetten.  Als het waterfilter bevriest, raakt het membraan beschadigd. Dit zal een negatieve impact hebben op de werking ervan. 

Conclusie

Let  bij de aanschaf van een waterfilterfles goed op het waterfilter. Dat is het centrale onderdeel, die het zuiveren van water voor zijn rekening neemt. Ga vervolgens altijd na hoe vaak een waterfilter precies vervangen moet worden. Met een waterfilter fles kunt u bewuster en gezonder gaan leven. Een herbruikbare waterfles dringt het gebruik van plastic in de wereld een stukje terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Name *