waterfilterfles blauw, drinkwaterfilters

Weet u al dat de Drinkwaterfilter van de waterfilterfles van Cleantech Nature ook microplastic uit water kan filteren. Dat is goed om te weten, omdat uit recent onderzoek voor het eerst microplastic deeltjes gevonden zijn in bloed. Water drinken met een drinkwaterfilter is dus gezond!

Was dit een verrassing voor de onderzoekers van de Vrije Universiteit van Amsterdam? Nee maar zij vinden het wel een doorbraak. Er is nu eindelijk wetenschappelijk bewijs van wat altijd al gedacht werd. Naar aanleiding van eerder onderzoek was al bekend, dat levende organismen als waterdieren microplastic deeltjes in hun lichaam hadden. Bij een groot deel van de menselijke onderzoekspopulatie bleek dit dus ook het geval te zijn.

Dit eerste onderzoek is belangrijk. Het is namelijk de aanleiding tot verdere vervolgonderzoeken. We willen bijvoorbeeld ook graag een antwoord op vragen zoals bijvoorbeeld:

  • Hoe lang blijven de plastic deeltjes in het lichaam zitten?
  • Waar blijven de plastic deeltjes zich in het lichaam ophopen?
  • Wat zijn de lange termijn effecten op de gezondheid?

Waar komen de plastic deeltjes vandaan?

Plastic deeltjes kan je binnen krijgen bij het drinken van water uit plastic waterflesjes. Kraanwater is beter om dat te voorkomen. In flessenwater zitten namelijk veel meer plastic deeltjes.

Waterfles met filter

Een waterfles met filter is dus zowel goed voor het milieu als voor de gezondheid. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de portemonnee. Ik zou zeggen, doen dus!!

Blogs Clean Tech Nature

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Name *